Připravujeme otevření nové pobočky v Kobylisích.

Po dlouhých peripetií, které nás v souvislosti s plánovanou pobočkou v Kobylisích od začátku provází, se konečně blížíme k cíli. Nebude to sice ve Dvoře, ani u metra, ale v nadějném komunitním prostoru v Kobylisích, který právě ožívá. Práce jsou v plném proudu a slavnostní otevření plánujeme na 3. listopadu. Zahraje nám k tomu kdo jiný, než jeden z otců zakladatelů se svou skupinou Šoulet. A kde že to novou Obživu vlastně najdete?

Řeč je o spolkovém prostoru Úl v centru sídliště Ďáblice (pro pamětníky bývalá Včela, hned naproti Ďáblickému hřbitovu), který v současné době provozuje Občanské sdružení Alternativa II, z.s. (možná  znáte jejich předchozí počiny Výletná v Letenských sadech, Metro Farm nebo  Hól v Holešovicích). Svou pravidelnou návštěvu Obživy tak můžete spojit s posezením v místní Výdejně, jednou z mnoha kulturních akcí, které se zde konají, nebo s tichým rozjímáním nad výtvory v místní galerii. Členítý prostor je dál využíván jako hudební nebo divadelní zkušebna, ateliér a další kreativní prostor, který stále nachází nové příležitosti k uplatnění. Spolkový obchod je nyní jedním z nich.

Úl se tak stává druhou pobočkou, která bude svým členům zajišťovat ekologicky pěstované, pokud možno lokální a bezobalové jídlo za cenu akceptovanou živiteli i jedlíky. Vzhledem ke svému umístění se nabízí, aby fungovala víc lokálně, tedy pro lidi z nejbližšího okolí, kteří si Obživu vezmou za svou a budou ji utvářet dle svých potřeb. Zda se povedlo vytvořit fungující skupinu členů, kteří umožní provozovat novou pobočku dlouhodobě, zjistíme za několik měsíců. I zde půjde ze začátku o zkušební provoz s minimem investic, ale velkým nadšením k realizaci. O tu se z největší části stará Jarka Zabáková, která to má do Úlu co by kamenem dohodil, a tak se rozhodla zde mít kancelář a Obživu v jednom. 

Pokud na Obživu v Kobylisích už dlouho čekáte, nebo jste se k ní dostali až teď a chcete se připojit, registrujte se online na našem webu a přispějte ke vzniku své Obživy v Kobylisích. Pokud stále váháte, můžete si domluvit rande s jedním z našich průvodců a průvodkyň a omrknout, jak to funguje na Florenci a zda je to něco i pro Vás. Nebo nás přijďte navštívit v listopadu už do otevřené Obživy v Úlu. Těšíme se na viděnou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *